Candidatura d'Unitat Popular

Vilafranca del Penedès

“On som i cap a on anem”: Salvem el Penedès posa demà a debat el futur del territori

La plataforma ecologista aposta per una àmplia reflexió ciutadana sobre les problemàtiques socials i territorials que amenacen l’Alt Penedès.

Salvem el Penedès ha decidit apostar fort a l’entorn del debat territorial que s’està gestant a l’Alt Penedès sobre el futur de la comarca i les principals problemàtiques que afecten aquest territori. Aquest dissabte han organitzat una jornada de reflexió i debat a l’Auditori del Museu del Vi de Vilafranca, que comptarà amb la participació, com a ponents, dels arquitectes Pau Batlle i Ton Salvador, el naturalista Xavier Bayer i de l’arquitecta-paisatgista Ada Llorens. Els equipaments, les grans infraestructures que han de travessar la comarca, la inclusió de l’Alt Penedès a l’àmbit de la regió metropolitana, la diversitat i riquesa natural del Penedès són alguns dels temes que s’abordaran demà a l’Auditori del Museu del Vi en una jornada que es presenta amb el títol: “Per una nova cultura del territori”. Es tracta de quatre sessions de portes obertes, amb les quals es pretén fomentar un ampli debat a l’entorn de les transformacions socials i territorials que planes sobre el territori. Per aquest motiu, Jordi Asensi, portaveu de la plataforma ecologista ha fet una crida “a assistir i participar en els debats. És necessària una àmplia reflexió i que sapiguem on ens trobem i quines són les conseqüències de les decisions que s’estan prenent pel futur de l’Alt Penedès”. Jordi Asensi ha explicat que “la Jornada se celebra durant tot el dissabte i compta amb la intervenció de quatre persones molt vinculades a la comarca que ens donaran diferents elements de debat sobre quines són les principals problemàtiques que agredeixen la nostra comarca en aquests moments, quin és el model de plantejament dels municipis actuals, quin urbanisme s’està fomentant, quina és la capacitat de càrrega del nostre territori, quines són les infraestructures que agredeixen i agrediran el territori, quins són els principals valors naturals i ecològics de la comarca, etc.” Des de Salvem el Penedès, s’ha convidat “totes les persones interessades en la preservació i dinamització dels valors ecològics, paisatgístics i econòmics de la comarca a participar en aquesta jornada, que segur, ens aportarà una radiografia molt clara i planera d’on som i cap a on anem”.

El programa d’actes.

El programa previst disposa una rebuda a tots els participants a dos quarts d’onze, s’iniciarà a les onze amb una ponència a càrrec de l’arquitecte Pau Batlle intitulada “El territori és de tots, però també nostre”. A dos quarts d’una se celebrarà la segona ponència a càrrec de l’arquitecte Ton Salvador. Una intervenció amb un títol ben explícit “Ja ho deia la iaia, potser una mica més de cordura!”. A les dues es farà un dinar per a tots els assistents que ho vulguin. El cost serà de 10 euros i que cal fer una reserva prèvia al 93 892 42 28. La jornada de tarda començarà a les 16h amb una ponència a càrrec de Xavier Bayer (aficionat a la natura): “Algunes mostres de la riquesa natural del nostre entorn”. A les 17.30h. es clourà la jornada amb una ponència a càrrec d’Ada Llorens (arquitecte- paisatgista): “Cibercàdia contra el suburbi metropolità”.

www.el3devuit.com