Candidatura d'Unitat Popular

Vilafranca del Penedès

Vilafranca no pot denegar les obres de la base de muntatge segons els serveis jurídics de l'Ajuntame

Xena (ERC) busca suports per convocar un ple extraordinari per aprovar la convocatòria de la consulta popular sobre l'estació de trens regionals.

Els serveis jurídics de l'Ajuntament de Vilafranca han confirmat que el consistori no té competències per denegar les obres de la base de muntatge del TGV al municipi. L'equip de govern ha fet públic l'informe dels serveis jurídics municipals per donar resposta al portaveu de CiU a Vilafranca, Pere Regull, que en el darrer ple municipal va exigir al govern local que aturés les obres de la base de muntatge perquè, segons ell, havien començat sense llicència municipal. L'equip de govern ha explicat que aquestes obres no estan subjectes a cap llicència urbanística municipal, sinó que són d'interès general i no estan sotmeses a controls municipals. Infraestructures com la base de muntatge, les carreteres i els aeroports estan sotmeses a una legislació sectorial. Segons el govern, les declaracions de Regull les va fer «coneixent prèviament aquestes informacions que li va facilitar el servei jurídic de l'Ajuntament».

El govern de Vilafranca va aturar les obres de la base de muntatge dijous passat perquè incomplien les prescripcions que indica el planejament urbanístic del municipi. Aquestes els obliguen a fer una prospecció arqueològica de mans de professionals i sota la supervisió del Servei d'Arqueologia de la Generalitat, ja que a la zona es podria trobar un jaciment arqueològic.

L'equip de govern lamenta que el cap de l'oposició, Pere Regull, fes unes declaracions «intencionadament errònies sobre la base de muntatge amb la finalitat d'intoxicar l'opinió pública», i considera que d'aquesta manera es fa difícil arribar a cap mena de consens amb aquest regidor, «contràriament al que passa amb altres regidors del consistori».

El govern de Vilafranca demana al portaveu de CiU a Vilafranca, Pere Regull, que «faci un exercici de responsabilitat política i coherència a l'hora de fer segons quines declaracions, sobretot pensant que l'interès general de Vilafranca està per sobre de qualsevol interès d'un partit polític».

ERC de Vilafranca proposa una consulta popular sobre l'estació de trens regionals.

Esquerra Republicana de Catalunya vol convocar una consulta popular a Vilafranca per decidir si es construirà o no l'estació de trens regionals al municipi. El portaveu dels republicans, Ramon Xena, considera que la proposta ha d'«aportar normalitat en aquest tema, després que ja està tot dit sobre la base de muntatge». ERC necessita el suport d'un altre grup per convocar un ple extraordinari -es necessiten els vots de sis regidors i els republicans en tenen tres-, en què s'hauria d'aprovar l'organització de la consulta popular, que es faria coincidir amb el referèndum per la constitució europea, el febrer del 2005.