Candidatura d'Unitat Popular

Vilafranca del Penedès

3000 presos palestins en vaga de fam en demanda dels drets humans més elementals

Tzachi Hanegbi, Ministre de Seguretat Pública d'Israel: 'Poden fer vaga de fam fins a la mort si volen'

El passat 15 d'agost, 1500 presoners palestins començaren una vaga de fam, en demanda dels drets humans més elementals, negats per l'estat d'Israel. Al cap d'una setmana, el nombre de vaguistes ja és del doble, mentre les autoritats israelianes han començat a reprimir tant els vaguistes, sotmesos a tot tipus de pressions, com als seus familiars. En una mostra del tarannà racista dels càrrecs israelians, el ministre de seguretat pública Tzachi Hanegbi afirmà que els presos podien fer vaga fins a la mort si volien, que ell pensava ignorar les demandes de respecte als drets humans.

Les principals demandes dels presos són el respecte als drets més elemental i la fi de pràctiques sistemàtique com:

- Pallisses indiscriminades i arbitràries als presos en les seves cel•les, en els patis de les presons i durant el trasllat a o des de les presons.

- Indiscriminats i arbitraris llançaments de gasos lacrimògens a les cel•les dels presos als patis de les presons i intimidació dels presos pels guàrdies que entren a les seves cel•les amb pistoles.

- Humiliants registres despullant als presoners a la vista completa d'altres presos i guàrdies cada vegada que entren o surten de les seves cel•les.

- Sotmetre als presos a reclusió en aïllament total durant excessius períodes de temps, durant mesos i fins i tot anys.

- Arbitràries imposicions de penalitzacions financeres als presos per infraccions menors, arbitràries revocacions del dret de visita i perllongats confinaments en les cel•les com càstig a infraccions menors tals com cantar o parlar massa alt.

- Reclusió de nens amb presos adults i a presos polítics amb presos comuns.

- Retenir o demorar el tractament mèdic i el subministrament de medicaments als detinguts malalts.

- Restringir severament la categoria dels membres de la família autoritzats a visitar als presos denegant així el dret de visita a altres membres pròxims de la família.

- Denegació arbitrària del permís de viatge als membres de les famílies de presos que viuen a Cisjordània o Gaza impedint d'aquesta manera que puguin viatjar fins les presons per a veure a les seves families.

- Imposició de condicions i obstacles als viatges per als membres de les famílies de presos, resultant que un viatge de poques hores sigui perllongat 16 o 17 hores per a una visita de 45 minuts.

- Portar a terme humiliants registres fins despullar als familiars que visiten als presos encara que estan separats d'aquests per una gruixuda barrera de cristall així com per altra consistent en una malla metàl•lica.

- Proveir unes instal•lacions tan paupèrrimes que els presos tenen dificultats per a veure o escoltar als seus éssers benvolguts.

- Manteniment de presos a dietes properes a la fam que són insuficients per a un sustent saludable.

- Aplicació de normes referents als articles que els presos poden rebre dels seus familiars inconsistents i arbitràries, a l'arbitri dels guardes, en cada visita.

- Retirada dels privilegis d'estudi que en el passat permetien als presos continuar els seus estudis secundaris o universitaris a través de cursos per correu.

Nombroses mobilitzacions als terrioris ocupats han recordat la lluita dels presos, enfrontant-se a l'habitual repressió i assassinats indiscriminats de civils de l'exèrcit israelià.

El Comitè de Families de Presos Polítics i Detinguts palestins de Cisjordania, que representa als 7.500 presos polítics en presons de l'estat sionista reclama el recolzament a la campanya, podreu trobar informació a: http://www.palsolidarity.org/prisoners/, o adreçant-vos al correu: [email protected].