Candidatura d'Unitat Popular

Vilafranca del Penedès

Acció de protesta davant de Baltasar Garzón al Fòrum de les Cultures 2004

Just quan el magistrat havia d’iniciar la seva intervenció, tres membres de la Coordinadora Antirepressiva de Gràcia s’han posat davant seu amb pancartes, han llençat octavetes i han interromput el debat durant 10 minuts per denunciar les tortures sofertes l’abril del 2002 per tres joves de la Vila de Gràcia. Mentre això succeïa a l'interior del recinte, altres cinc persones s'han encadenat a les portes d'accés al Fòrum amb una pancarta on es podia llegir “Garzon empara la tortura!” per protestar contra el trasllat a l’Audiència Nacional de la causa judicial contra aquests tres joves de l’Assemblea de Joves de Gràcia, que estan sota el risc i l’amenaça de ser condemnats a penes superior als 8 anys per un delicte que mai van cometre.

Garzón, trist record

La Coordinadora Antirepressiva considera “insultant, indignant i immoral” que un jutge que va emprar i emparar la tortura contra 23 ciutadans catalans el 1992 i que està assegut a la banqueta dels acusats al Tribunal Europeu d’Estrasburg pendent de sentència per aquesta mateixa causa vingui a donar lliçons de democràcia i drets humans. La Coordinadora lamenta que l’Ajuntament i la Generalitat es dediquin a convidar aquests personatges que emparen la tortura en comptes de donar veu als testimonis de “l’Operació Garzón del 1992”, que en deu anys de dilatada lluita contra la tortura mai no han rebut cap suport.



200 torturats davant Garzón

I no només això. Si Amnistia Internacional ha denunciat que des del 1977 s’han produït a l’Estat espanyol més de 5.300 casos de tortura, cal recordar que 200 d’aquestes persones torturades i maltractades van fer-ho davant el jutge Garzón. I que el jutge Garzón mai es va immutar, ni va deduir testimonis ni va obrir una investigació ni unes diligències prèvies. Perquè els superèxits de Garzón requereixen de la tortura. I requereix també del Tribunal d’Excepció de l’Audiència Nacional, un cau d’abusos i d’injustícies, herència autoritària directa del TOP franquista.

Rera la propaganda del jutge estrella no hi ha res més que la història d’una ambició sense escrúpols i sense aturador. Garzón ha tancat diaris sense judici (judicis que, sis anys després, encara ni tan sols s’han realitzat), ha prohibit organitzacions polítiques i il•legalitzat organismes populars i ha esdevingut el braç judicial del Poder Executiu. Mal instructor, la Sala IV de l’Audiència Nacional li va rebatre –jurídicament i una per una- totes les barbaritats que el PP li dictava, fins que Angel Acebes (aquell de “quien diga lo contrario es un miserable”) va decidir arrasar amb la Sala Quarta.



Lliure absolució pels tres de Gràcia

La protesta estava coordinada per la Coordinadora Antirepressiva de Gràcia, que des del passat mes de març impulsa la campanya 'No al judici a Madrid. Absolució tres joves graciencs' per denunciar aquest muntatge policíac. Les accions s’emmarcaven en una acció de solidaritat amb els tres joves graciencs imputats en una causa judicial ordinària de l’Audiència Provincial de Barcelona per un presumpte delicte d’estralls que ha estat traslladat a l’Audiència Nacional, com a conseqüència d’uns informes fantasmagòrics farcits de falsedats (i que no aporten cap tipus de prova) presentats per la Brigada d’Informació de Barcelona. Cal recordar que aquella operació repressiva es va dur a terme en l’època més sinistra de la “Doctrina Valdecasas”, i que sota el seu mandat els moviments socials alternatius van patir més de 600 detencions

El fet és que els tres joves graciencs van ser torturats, que ho van denunciar i que la justícia ha admès la denúncia. Fruit d’aquesta denúncia, el proper dimarts 29 de juny, el cap de la Brigada d’Informació de Barcelona haurà de declarar en seu judicial com a imputat en un delicte de coaccions, maltractaments i detenció il•legal.



Un altre cop, el “Fòrum de les Cultures” incapaç de condemnar la guerra d’agressió contra l’Iraq però obert a acceptar Indra -que es dedica a la noble i sostenible tasca de fabricar míssils per assassinar- com a soci patrocinador, dóna l’esquena a la ciutadania i als seus problemes reals.

I es permet convidar els botxins dels drets humans, els que miren cap a una altra banda quan tenen un tortutat/da davant però gosen fer campanya amb Pinochet i a un personatge sinistre per a la memòria popular que espera sentència del Tribunal d’Estrasburg per les tortures, els cops, la bossa i els elèctrodes que van acompanyar els Jocs Olímpics per evitar qualsevol espurna de protesta o dissidència.

Fruit d’aquesta realitat, la Coordinadora Antirepressiva de Gràcia també ha decidit participar aquest dissabte, al costat de desenes de col•lectius, en la protesta organitzada per l’Assemblea de Resistències al Fòrum al centre de Barcelona per denunciar un Fòrum que va com el rei: nu.

Coordinadora Antirepressiva de la Vila de Gràcia
Més informació. 652 13 88 93
[email protected]


Judici contra 4 joves de Mataró. La llibertat d’expressió sota amenaça.

El 14 de juny ha siguts jutjats els 4 joves de Mataró, 3 d’ells militants de Maulets, pels fets succeïts el 6 de desembre del 2000, quant 9 agents de la policia municipal, van impedir per la força, que es pintés un mural contra la constitució espanyola i per la llibertat dels Països Catalans.

Abans del judici, una quarantena de persones s’havien concentrat davants del jutjats de Mataró, per participar en un esmorzar popular de suport als 4 joves de Mataró.

Dins l’edifici, han començat els tràmits del judici. La fiscal només s’avenia a rebaixar la petició de pena de 2 anys de presó a la meitat, fet que ha provocat el rebuig per part de la defensa, que només començar el judici ha demanat l’absolució dels joves mataronins i ha denunciat que els joves presentaren una denúncia, per les agressions dels policies, que no fou acceptada, evidenciant que els 4 joves quedaven indefensos davant del procés judicial. Durant el judici, els 4 joves que foren detinguts, declararen que en cap moment van agredir als agents de la policia municipal i que senzillament intentaven fer ús del dret a la llibertat d’expressió, de forma pacífica.



Els agents de la policia, que han declarat en el judici, han mantingut la seva versió dels fets, totalment allunyada de la realitat i mostrant un fort desconeixement dels fets, fent visible moltes incoherències en els diversos testimonis. Després d’altres testimonis, el judici ha quedat vist per sentència.

Aquests fets evidencien que, el judici contra el 4 joves de Mataró, és un judici polític, un judici que pretén debilitar l’esquerra independentista al Maresme. La realitat es tota la contrària, la ciutadania pot visualitzar la buidor democràtica de l’actual classe política i de la constitució espanyola i que la llibertat d’expressió està amenaçada.

Maulets
http://www.maulets.org