Candidatura d'Unitat Popular

Vilafranca del Penedès

Les perruqueries de la comarca, eix d’una campanya sobre la violència domèstica

La campanya és una iniciativa del Col•lectiu Dona i Amnistia Internacional, que fa difusió del 900 900 120, un telèfon de contacte permanent.

El Col•lectiu Dona i Amnistia Internacional Alt Penedès, amb la complicitat de les perruqueries de la comarca, han posat en marxa la campanya Si pateixes una relació de parella amb desigualtat truca al 900 900 120! L’objectiu de la campanya és que les dones que estan patint alguna situació de violència domèstica tinguin un telèfon al qual adreçar-se. Aquest dimarts, coincidint amb el Dia Internacional de la Dona Treballadora, es va posar en marxa una nova campanya de sensibilització sobre la violència domèstica impulsada pel Col•lectiu Dona i Amnistia Internacional Alt Penedès. L’aspecte novedós d’aquesta iniciativa, que inicialment tindrà una durada de dos mesos -fins al 8 de maig-, és el fet de comptar amb la col•laboració d’un centenar de perruqueries de la comarca. La campanya inclou uns cartells que les dones trobaran a la seva perruqueria i en els quals hi ha el lema: “Si pateixes una relació de parella amb desigualtat truca al 900 900 120!”. A més, en aquests establiments, també es podran trobar uns petits miralls que les dones poden portar sempre a la bossa i en les quals també hi ha l’esmentat número de telèfon. Més endavant, també es distribuiran mostres de xampú i de colònies amb aquest telèfon. El 900 900 120 és un número de contacte permanent de l’Institut Català de la Dona, al qual es pot trucar a qualsevol hora del dia els 365 dies de l’any. Segons han explicat els organitzadors de la campanya, l’Institut Català de la Dona està al corrent de la iniciativa i derivarà els possibles casos de violència domèstica als serveis d’urgència que hi ha a l’Alt Penedès. “La finalitat de la campanya és divulgar un servei existent i que potser no és prou conegut per moltes dones”, ha assenyalat Ita Llenas, del Col•lectiu Dona. A les perruqueries, les dones també trobaran unes guardioles on poden dipositar els seus donatius per ajudar a finançar la campanya.

Més perruqueries.

Com que els organitzadors de la campanya no han pogut posar-se en contacte amb totes les perruqueries de la comarca, el Col•lectiu Dona i Amnistia Internacional Alt Penedès han donat a conèixer dos números telefònics disponibles per a les perruqueries que s’hi vulguin afegir. Es tracta del 667 467 559 i el 676 694 671. Aquests telèfons també poden servir per demanar més material de la campanya quan s’acabin els miralls o les mostres de xampú i colònia. Aquesta no és la primera vegada que col•laboren en una campanya el Col•lectiu Dona i Amnistia Internacional Alt Penedès, que valoren molt positivament aquest treball en comú. Segons explica Àngels Travé, d’Amnistia, el fet d’haver escollit les perruqueries és perquè es tracta d’uns establiments freqüentats sovint per les dones i en els quals solen estar una bona estona i poden conversar del seus problemes, i també recollir informació d’una manera discreta”. En el cartell -dissenyat per Núria Ferret- hi ha rostres de dones que han patit maltractaments i un mirall, que és l’objecte que poden recollir a les perruqueries. “Aquest mirall també és un símbol que alerta la dona de la necessitat de buscar informació i assessorar-se quan es troba en una situació de risc”, segons comenten des del Col•lectiu Dona. El treball de prevenció sobre la violència domèstica ha avançat força aquests darrers anys a la comarca amb la posada en marxa d’un pla global que posa en contacte tots els serveis que tenen competències sobre el tema. D’altra banda, aquest dimecres hi va haver una xerrada a càrrec de Maria Rovira, d’Unió de Pagesos, sobre la problemàtica de la dona al món rural, posant l’accent en la violència domèstica.

www.el3devuit.com