Candidatura d'Unitat Popular

Vilafranca del Penedès

La Intersindical-CSC farà un acte informatiu sobre la situació dels educadors de lleure a Vilafranca

Ell proper 4 de març a les 18 hores, es fa un acte a l'Escorxador sobre la situació dels educadors/es del lleure

'Monitor@, no ets un ninot >fes-te respectar!'. El món del lleure educatiu i sociocultural és un d’aquells sectors professionals poc valorat i reconegut, i com a conseqüència d’això d’alta precarietat laboral. Des de l’Espai Jove de la Intersindical-CSC no neguem que la signatura del primer conveni que regula el sector, ara fa uns mesos, entre els dos sindicats oficials i les patronals, ha fet que aquests/es professionals vegin reconeguda la seva tasca tant a nivell legal, com social.

Però aquest conveni no impedeix que les empreses del sector segueixin actuant com veritables ETT, cedint a treballadors/es als centres on realitzen la seva tasca. En definitiva, podríem dir que aquest sector és el paradís de la subcontractació, i com a tal, de la precarietat.

Nosaltres volem anar més enllà de signar convenis que perpetuïn i legitimin la subcontractació, i, exigim a les administracions públiques que actuïn d’acord amb la realitat i necessitats dels infants, fent-se càrrec d’aquests i aquestes professionals que exerceixen la seva tasca en centres públics. És per això que l’Espai Jove de la I-CSC reivindica:

• Desaparició del conveni del lleure educatiu i sociocultural, passant les categories professionals d’aquest, a ser regulades pel Conveni d’Educació Privada de Catalunya. Entenem aquest pas com el ple reconeixement de la tasca educativa feta per aquestes treballadores i treballadors.

• Exigim la transformació d’aquells contractes fixes discontinus a fixes ordinaris de totes aquelles persones contractades per realitzar tasques educatives durant tot el període lectiu escolar, considerant que les empreses contractants tenen el suficient volum de demanda, per tal de garantir un lloc de feina durant l’època estivals.

• Exigim un control eficaç de les jornades laborals realitzades en cases de colònies, recollida en l’article 39 de l’actual conveni, i demanem la creació d’una categoria especial diferent a l’actual que l’engloba en el grup 3, anomenada, Monitor de cases de colònies i estades mediambientals, entenent que per les seves característiques (mobilitat geogràfica, necessitat d’estar allunyat del seu domicili…) ha de percebre un salari superior, compensant les característiques dites.