L’any vinent entrarà en funcionament el primer hort urbà de Vilafranca
A banda d’iniciar aquesta prova pilot, l’informe també es marca com a objectiu del 2010 elaborar material didàctic per poder organitzar visites i tallers dirigits a la població relacionats amb l’Hort de Cal Gallina,que també pot incloure la zona d’horts de Melió Residencial i també mantenir i ampliar l’horta terapèutica en la zona verda d’Entrem-hi a través d’entitats i associacions locals. El model de gestió que l’informe proposa és d’un procediment d’adjudicació per sorteig amb diferents categories: jubilats i prejubilats (50% de l’espai), aturats (10% de l’espai), persones amb alguna discapacitat (10%), escoles o entitats (15%) i resta de la població (15%).
La duració del contracte seria de dos anys, tret dels jubilats, prejubilats i persones amb alguna discapacitat que tindrien el contracte de cinc anys.Els productes autoritzats són verdures, hortalisses i flors i la mida de les parcel·les és d’uns 100m2, aproximadament, però se’n faran algunes de més petites. El preu aproximat serà de 60 euros amb una fiança de 100 euros i hi haurà bonificacions segons barem d’ingressos.
L’informe proposa que la gestió del seguiment del Parc d’Horta Pública es faci a través de tècnics del Servei de Medi Ambient i de Parcs i Jardins i també es preveu que la Comissió dels Horts Urbans pugui seguir reunint-se per tal d’avaluar i fer un seguiment de la creació d’una xarxa d’horts.