Candidatura d'Unitat Popular

Vilafranca del Penedès

Manifestació a Terrassa per demanar l'absolució del condemnat per ultratja a la bandera espanyola

Els dos joves han estat condemnada a 2 anys i 3 mesos de presó i una altra a 1 any i 6 mesos.

El passat 8 de setembre es va realitzar al jutjat penal núm. 2 de Terrassa un judici contra dos terrassencs acusats de participar en una protesta per la presència de les banderes espanyola i europea al balcó de l’Ajuntament de Terrassa.

Els fets es remonten a la festa major de Terrassa del 2002 quan un grup de persones van demanar la retirada de les banderes espanyola i europea. La cercavila en que se’ls acusa d’haver participat va acabar amb 7 persones ferides i sense que es produís cap identificació ni detenció.

Arran d’aquests fets una persona ha estat condemnada a 2 anys i 3 mesos de presó, més 8 mesos de pena-multa; i una altra a 1 any i 6 mesos de presó, més 7 mesos de pena-multa acusades, sense proves, de participar en la protesta.

La condemna que s’ha dictat és clarament injusta i equivocada ja que, tal i com la pròpia sentència recull:

• El primer policia que va declarar no va reconèixer cap de les dues persones acusades i, és més, va afirmar davant del jutge que les va denunciar perquè li havien passat els noms en un paper.

• Cap dels policies va reconèixer els acusats com a autors de l’agressió ni com autors de l’intent de despenjar la bandera.

• En cap de les fotografies dels fets mostrades durant el judici apareixen els dos joves acusats.

Tot i aquests punts esmentats de la sentència, aquesta reflecteix moltes contradiccions i incorreccions, com alhora recull molts aspectes que no s’ajusten a la realitat del judici.

Sembla que per a certs comportaments i arbitrarietats el temps no passi i tot continuï 'atado y bien atado'. L'antic fiscal militar, el jutge ENRIQUE ROVIRA DEL CANTO, titular del jutjat núm. 2 ha condemnat els dos terrassencs sense cap prova de que siguin culpables del delicte. Denunciem la incongruència, contradicció i desproporcionalitat que reflecteix la sentència. Per això s’ha presentat un recurs a l'Audiència provincial de
Barcelona. Així com també denunciem la passivitat de l'Ajuntament, i la seva complicitat en els fets, permetent que el procès hagi arribat a consolidar-se en condemna de presó. Considerem que ha estat un judici polític que lluny de jutjar uns fets concrets el que ha pretès és donar 'un càstig exemplar', tant a aquestes dues persones per tal de desactivar-les políticament, com per a totes aquelles persones que retenen posar de manifest les imposicions que pateix el poble egarenc.

Tot plegat constitueix un clar exemple de pràctica de persecució i assetjament polític envers persones implicades en el teixit associatiu terrassenc.

DIVENDRES 12 DE NOVEMBRE MANIFESTACIÓ. A LES 20H A LA PLAÇA VELLA.

Noticia relacionada:
-La CUP vol que el plenari de Vilafranca es solidaritzi amb els represaliats de l’Hospitalet i de Terrassa.