Candidatura d'Unitat Popular

Vilafranca del Penedès

Unes 250 persones es concentren a Sant Sadurní d'Anoia en suport al jove citat a declarar a AN

Tot sembla indicar que el cas ha estat arxivat després de passar per davant del jutge de l'Audiència Nacional.

Unes 250 persones a Sant Sadurní d'Anoia i una trentena a Vilafranca del Penedès, s'han concentrat aquest vespre davant dels ajuntaments com a mostra de solidaritat amb els joves citats a declarar a l'Audiència Nacional per injuries a Espanya. Segons sembla, després de declarar davant del jutge aquest mati, els casos han estat arxivats.

Els dos joves catalans denunciats per la policia espanyola, en Jaume Calsina i en Jordi de Dios, han declarat a l'Audiència Nacional espanyola a Madrid. El fiscal els acusa d'un delicté d'injúries contra Espanya via internet, per comentaris a la xarxa i per haver penjat imatges on es mostraven banderes espanyoles cremant. A més a més es dóna el cas que en Jordi (Sant Sadurní d'Anoia) era menor d'edat quan van passar els fets. En Jaume (figuerenc) va rebre una citació per actes que havia comès feia 2 anys, i sembla ser que no hi ha relació entre els dos casos -els nois no es coneixien-.

Segons fonts properes a en Jaume i en Jordi, sembla ser que al final els acusats han estat set joves, i no només ells dos. Tots set han estat acusats del mateix delicte que s'imputa a en Jaume i en Jordi.

A les concentracions celebrades a Sant Sadurní i Vilafranca s'ha donat lectura d'un manifest on a més de denunciar aquest cas en concret, s'ha fet pales que no es tracte d'un cas aïllat i s'han repàs diversos casos repressius encara en procés que afecten a joves de la comarca.

COMUNICAT LLEGIT A LES CONCENTRACIONS

Benvolguts companys i companyes,

En una ocasió com la d'avui no volem deixar passar l'oportunitat de recordar la repressió que exerceix l'estat espanyol contra les persones que lluiten per construir una societat justa, igualitària i democràtica; una societat on les persones no estiguin subjugades a les necessitats de l'economia de mercat i on els pobles puguin decidir amb llibertat el seu futur. En els últims mesos, la justícia espanyola ha obert diversos procediments penals conta companys i companyes del Penedès per fets relacionats amb la seva militància política, alguns dels quals, es remunten quatre anys erera. Sembla que en algunes instàncies de l'estat espanyol preocupa l'activitat política independentista a la nostra comarca i, com sempre, intenten obstaculitzar-la amb penes de presó, multes i inhabilitacions.

En primer lloc, tres companys independentistes de Vilafranca afronten penes de presó de fins a dos anys i quantioses multes, el fiscal els acusa d'agressió i atemptat a l'autoritat amb els propis agents de la Guàrdia Civil implicats en els fets com a únics testimonis. Els fets es remunten al juliol de 2002. Uns dies després d'una concentració independentista de rebuig al llavors ministre espanyol d'Agricultura del PP, en un concert de la Festa Major dels Monjos, els agents de la Policia Municipal van encobrir a un agressor amb arma blanca i es van enfrontar, amb l'ajuda de la Guàrdia Civil, als assistents al concert que els reclamaven que actuessin contra l'agressor. Els nostres companys van ser detinguts i torturats a la caserna de la Guàrdia Civil de Vilafranca i els van fer saber que era una represàlia pel fet que van participar en la concentració de rebuig del ministre espanyol. De moment el procediment judicial ha estat plaga't d'irregularitats, la data definitiva del judici serà el 3 de novembre.

En segon lloc, deu companys i companyes de la comarca estan acusats de delicte electoral per exercir el seu dret a manifestació. Els fets es remunten al febrer del 2005, en la jornada de reflexió del referèndum sobre la Constitució Europea. La campanya contra la Constitució Europea al Penedès va convocar una manifestació per denunciar les múltiples irregularitats de la campanya institucional a favor del 'Sí'. Agents de la Guàrdia Civil van gravar la manifestació, i el fiscal demana 24 dies de presó, quantioses multes i inhabilitació per cadascun dels deu imputats. En canvi no s'ha posat en marxa cap intent d'aclarir les responsabilitats per les irregularitats manifestes de la campanya a favor del 'Sí'.

Per últim, han citat a l''Audiència Nacional' de Madrid a un company de Sant Sadurní acusat d'ofendre la bandera espanyola per les opinions i imatges que va publicar en un fòrum d'Internet fa dos anys. El fet que certs temes com la unitat d'Espanya, el paper de la monarquia i de la bandera estiguin per sobre del dret a la llibertat d'expressió és un indicador clar de la poca qualitat democràtica de la monarquia parlamentària espanyola.

La repressió té com a objectiu atemorir, desmobilitzar i desunir les persones que s'organitzen i es mobilitzen per fer front a les injustícies i desigualtats que patim quotidianament. En el cas de l'estat espanyol, els quaranta anys de dictadura feixista han deixat un enorme llast dins la justícia. Encara ara és una eina per reprimir la dissidència política. L'experiència ens ha demostrat que davant la repressió només la solidaritat i la mobilització popular poden impedir els abusos de poder de l'aparell judicial espanyol. Per tot això us demanem que col•laboreu amb les campanyes de solidaritat en la mesura de les vostres possibilitats i estigueu atents a les convocatòries de mobilitzacions.

On hi ha lluita hi ha repressió!
Si la repressió no s'atura, nosaltres tampoc!

COMITÈ ANTIREPRESSIVA DEL PENEDÈS